Izuzeci od gravitacije

avner

Avner Ajzenberg u „Izuzecima od gravitacije“ podseća na moć pozorišta koja može da stanuje u samo jednom harizmatičnom izvođaču na sceni koji ume da dodirne srce gledalaca. Avner je majstor teatra pokreta i komedije pokreta u kojima prosipa magiju poetične jednostavnosti u predstavi punoj urnebesnih neprilika glavnog junaka. Sa ovom predstavom često je nastupao na Brodveju, a nastupima širom sveta dokazao je da „Izuzeci od gravitacije“ ruše jezičke i kulturne barijere što ga u potpunosti i logično svrstava u program festivala „P(h)antomfest“ koji je osnovan kako bi kroz umetnost brisao razlike među ljudima. Ovog juna Avner Ajzenberg dolazi u Vranje i sa sobom donosi duh Brodveja i njegovih pozorišta.

Sa ovom predstavom Avner je čest gost na festivalima komedije, pozorišnim i madjioničarskim festivalima. U proteklim godinama je učestvovao na festivalima u Edingurgu, Izrealu, Montrealu, Londonskom festivalu pantomime, Američkom festivalu pantomime, Njujorškom pozorišnom festivalu klovnova… Na mnogima od njih bio je i nagrađivan: nagrada Nova lica u Edinburgu, specijalna nagrada žirija na festivalima u Monte Karlu, Barseloni, Lajpcigu… a na Međunarodnom pozorišnom festivalu u Sent Žermenu je dobio nagradu kako žirija tako i publike. Nedavno je dobio i počasno mesto u Međunarodnoj kući slavnih za klovnove.
Avner redovno učestvuje i u televizijskim emisijama širom sveta.
2004. godine je tri meseca nastupao u rasprodatoj predstavi Pozorišta Fonten u Parizu i četiri nedelje u Pozorištu Alfil u Madridu 2009-2010.