Hilari Čeplejn

Headshot---Jim-Moore2

Hilari Čeplejn je priznata kao jedna od najistaknutijih američkih profesionalnih komičarki pokreta koja već više od jedne decenije izvodi svoje solo i nastupe sa ansamblom u Americi, Kanadi, Južnoj Americi, Evropi i Aziji. Otkrivajući humor u svakodnevnom životu Hilarin neobičan rad je osvajao priznanja širom sveta. Ona je takođe osnivač “Njujorških Glupana” nastalih 1998. i sa kojima je nastupala na prestižnim scenama u Njujorku kao što su Karnegi Hol, Linkoln centar, Medora mjuzikl i na turneji sa Bobom Mekgratom iz ulice Sezam.

Hilari trenutno nastupa sa svojom nagrađivanom solo predstavom “Život u njenom danu” koja je izvođena i nagrađivana u Poljskoj, na Kubi, u Brazilu, Argentini, Engleskoj, Španiji, Americi, Hong Kongu, Češkoj i Australiji.
Kao glumica, Hilari je bila član originalne postave Bila Irvina, nastupala je na Brodveju i u pozorištu Delakorte u Central Parku. Takođe je glumila i sporednu ulogu u oskarima nagrađivanom filmu Forest Gamp, igrala je advokata u seriji Red i zakon i bila specijalni gost u emisiji Dejvida Letermana.

Hilari je bila gostujući profesor klovnovskih veština u Tišovoj školi umetnosti u okviru Njujorškog Univerziteta osam godina. Sve vreme je držala mnogobrojne radionice iz oblasti komedije pokreta i klovnovskih veština. Poznata kao “Fina medicinska sestra” ona zabavlja decu u bolnicama u okviru obnovljenog Njurorškog cirkusko-klovnovskog programa za bolnice i predaje klovnovsku veštinu na internacionalnom nivou.