Greg Goldston

Greg GoldstonKada je 1975. godine video nastup Marsela Marsoa, Greg Goldston je istog trenutka krenuo da istražuje umetnost pantomime. Kako je rođen u Los Anđelesu, Greg je prvo učio kod Ričmonda Šeparda u Holivudu, da bi se kasnije preselio u Solt Lejk Siti. Do 1979. godine on je napisao i producirao tri dvosatne solo predstave, otvorio je pantomimičarski studio i počeo je da nastupa sa svojom predstavom u državama na zapadu Sjedinjenih Američkih Država. 1980. godine, Umetničko veće Ohaja je ohrabrilo Grega da preseli svoju Fondaciju i Školu pantomime u Ohajo. Od 1980. godine nadalje, Greg je nastavio da nastupa sa svojim solo predstavama širom SAD, a kasnije i širom sveta. Greg je 1986. godine stvorio „Nevidljive ljude“, grupu od sedam pantomimičara koji su nastuapli širom Amerike i sveta sve do 1997. godine.

Greg Goldston se 1999. godine seli u Nju Jork gde je predstavio svoj rad i nastavio da predaje pantomimu i komediju u Njujorškom pantomimskom studiju. Sa Harukom Morijamom 2007. godine osniva „Pantomimski trio Smešnih kostiju“ za program Linkoln centra „Upoznaj umetnika“, a 2014. godine njih dvoje bili su koautori nove predstave „Istorija moderne pantomime“.

Goldston je 1980. godine osnovao Goldstonovu intenzivnu letnju školu za pantomimičare u Ohaju. Škola je bila domaćin pet dvonedeljnih seminara koje je vodio legendarni Marsel Marso, koji je tada izjavio da „Goldston kreira prvu generaciju američkih pantomimičara“. Greg je bio asistent-izvođač Marselu Marsou tokom njegovih turneja po Americi 2000. – 2002. godine, a 2004. godine je igrao glavnu ulogu tokom poslednje nedelje nastupa Marsoovog „Novog pantomimičarskog društva” u Americi.

Sa Bartolomejom Ostapšćukom 2008. godine osniva intenzivnu, letnju „Školu moderne pantomime“. Sa Harukom Morijamom 2013. Goldston kreira intenzivnu školu pantomime koju su 2013. godine držali u okolini Rima, a 2014. godine u Berlinu.

Premijeru njegove prve celovečernje predstave „Jecanje u tišini“ izveo je 2015. godine na 15. Umetničkom festivalu pantomime u Varšavi. Trenutno, Greg Goldston i Haruka Morijama rade na produbljivanju stila kreiranog u predstavi „Jecanje u tišini“ i koautori su predstave „Sonate ljubavi“ za pantomimsku grupu.