Gerasim Dišlijev

GerasimDisliev-700x465

Rođen je 1968. godine u Svilengradu u Bugarskoj. Studije je započeo u pantomimičarskom studiju Alba u Sofiji 1989. gde je od samog početka dobijao uloge u mnogim predstavama. Od 1991. do 1993. bio je student Nacionalne pozorišne i filmske akademije u Sofiji gde je takodje učestvovao kako u pantomimičarskim tako i u pozorišnim predstavama. U isto vreme je učestvovao i u predstavama kao što su Pirandelova: Šest likova u potrazi za autorom ili u Šekspirovom Hamletu.
Od 1993. do 1996. nastavio je usavršavanje u Medjunarodnoj školi drame i pantomime u Parizu gde ga otkriva Marsel Marso. Ubrzo je postao profesor i istovremeno i asistent pantomime Marsou i na toj poziciji je ostao sve dok se škola nije zatvorila 2005. godine.
Od 1995. učestvuje u raznim predstavama, izvodi, stvara i nastupa u raznim predstavama uključujući i nezaboravnu Bip et Pantomime de style zajedno sa Marselom Marsoom.
Istovremeno je počeo da radi i na filmu kao izvođač i trener pantomime glumcima, medju kojima si i Marie Trintignant i Jacques Higelin, za uloge Kolet i Žorža Vaga u filmu “Kolet” koji je režirala Nadin Trentinjan.
2001. je otvorio svoj pantomimičarski studio u Parizu u Centru za ples u Mareu, gde predaje kros-disciplinarne kurseve zasnovane na njegovom iskustvu koje obuhvata dve tehnike svojstvene glumcu pantomimičaru, tehniku Marsela Marsoa i Etjena Dekrua.
Nakon legendarne predstave „Monolog sa koferom“ sa kojom je proputovao svet, osvojio brojne nagrade i učestvovao na prvom P(h)antomfestu, 2017. godine kreira i debituje i predstavi „Van mesta“ sa kojom nastupa na ovogodišnjem festivalu.