Damir Dantes

Damir Dantes može sve. A za to mu ne treba ništa. Bilo da se vozite u autu bez automobila, kupujete odjecu bez odjeće ili sklapate brakove bez mladenke, kada je pantomimicar na pozornici i poigrava se maštom svoje publike, ovacije su zagarantovane.

Damir Dantes, živi u Cirihu, a prve pozorisne korake imao je vec u dobi od osam godina. Završio je profesionalno obrazovanje u različitim stilovima plesa. Od 1992. do 2004. Dantes je naučio umjetnost pantomime od velikog Marcela Marceaua.
Njegov javni debi kao solo pantomimicar imao je u dobi od 24 godine u Stuttgartsom Pantomimentheatru pod vodstvom Petera Makala.

2017. godine rođena je suradnja sa najpoznatijim stend-up komičarem Robom Spenceom. Damir je razvio svoje vizuelne skice i rezirao novi program od Rob Spenca.

Od 2019 godine Ciriska opera angažira Damira za brojne uloge , a jednu od vodecih uloga je trenutno u izvanrednoj mimičnoj ulozi Pierrota u Massenetovom djelu „Manon“.

Damir Dantes je učitelj drame. Kao predavač u Kazališnom edukacijskom centru u Heidelbergu i Zurichu on podučava odrasle kao i djecu pantomimi i moze se vidjeti sa vlastitim programima za fizičko kazalište u Njemačkoj i inozemstvu na raznim malim i velikim pozornicama.