Čuveni američki pantomimičar Greg Goldston prvi put u Srbiji na P(h)antomfestu

Greg Goldston_The Devil_

Greg Goldston, jedan od najznačajnijih američkih pantomimičara u ovom trenutku, nastupiće prvi put u Srbiji 25. juna sa svojom predstavomGlasnije od rečina petom jubilarnom Međunarodnom festivalu pantomime – P(h)antomfest u Vranju.

U ovoj predstavi, hipnotišućoj i urnebesnoj u isto vreme, Greg Goldston predstavlja kolaž pantomimskih radova koji ujedno zabavljaju i inspirišu publiku svih uzrasta. Sa svojim stilom pantomime koji kombinuje gracioznost baleta sa tajmingom stend-ap komičara, njegovo izvođenje je sve osim nemog. Njegova publika se kreće u rasponu od gromoglasnog smeha do potpune tišine dok on transformiše scenu u zamišljeni svet sa plutajućim kišobranom, neposlušnim šeširom i čak sa naizgled naivnim studentom koji od Goldstona krade predstavu dok on uči volontere da sami izvode pantomimu…

Njujork Tajms je za Grega Goldstona napisao da predstavlja „vatreni prikaz fizičke virtuoznosti, a publika u Vranju i Srbiji imaće jedinstvenu priliku zahvaljujući P(h)antomfestu da se u to i uveri.

Goldston osim što veoma mnogo nastupa, bavi se i pedagoškim radom tokom cele svoje karijere. Greg Goldston i legendarni pantomimičar Marsel Marso sarađivali su u više navrata, a Marso je svojevremeno, dok je u Goldstonovoj školi vodio seminare, izjavio da „Goldston kreira prvu generaciju američkih pantomimičara“. Greg je bio asistent-izvođač Marselu Marsou tokom njegovih turneja po Americi 2000-2002. godine, a 2004. je igrao glavnu ulogu tokom poslednje nedelje nastupa Marsoovog „Novog pantomimičarskog društva” u Americi.

Više informacija o Gregu Goldstonu možete pronaći na sajtu festivala – OVDE

Predstava „Glasnije od reči“ biće održana drugog festivalskog dana u Sali Doma vojske u Vranju, ulaz je, kao i za sve ostale festivalske programe, besplatan.