P(h)antomfest podržan od strane Evropskog progresa

Block RGB European PROGRES logo SRB

Sa velikim zadovoljstvom ističemo da P(h)antomfest od ove godine ima podršku programa Evropski PROGRES.

Evropski PROGRES predstavlja najveći razvojni program u Republici Srbiji (RS) a ima za cilj da podrži održivi razvoj 34 lokalne samouprave (LSU) na jugoistoku i jugozapadu zemlje.

Program u saradnji sa Vladom Republike Srbije sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) dok sredstva obezbeđuju dva velika donatora – Evropska unija i vlada Švajcarske.
Evropski PROGRES poštuje nacionalno i lokalno „vlasništvo“ nad aktivnostima jer ono predstavlja ključni preduslov za održivost svakog delovanja. Zbog toga su institucije i organizacije lokalnih samouprava kao i građanskog društva ključni partneri Programa u sprovođenju aktivnosti.

Program je usresređen na celokupno jačanje lokalne uprave i unapređenje lokalne privrede ali u skladu sa evropskim vrednostima i uz strateški fokus na aktivnosti koje podstiču socijalnu inkluziju odnosno na proširivanje mogućnosti najugroženijih i marginalizovanih članova društva da ostvaruju svoja ljudska prava.

Evropski PROGRES svim svojim aktivnostima nastoji da doprinese ostvarivanju pozitivnih promena za krajnje korisnike Programa – ljude koji žive na jugoistoku i jugozapadu Srbije.

Program se oslanja na dobru praksu i rezultate svog prethodnika, Programa EU PROGRES
.