Osnovni pokreti

_LGH0483

„Osnovni pokreti“ su kolekcija neverbalnih priča Lori Held i Rika Vejmera koja će po prvi put biti prikazana u Srbiji na P(h)antomfestu. U predstavi koja odiše vizuelnom lepotom, lirikom i humorom naglašava se moć imaginacije koja je izražena kroz ljudsko telo i pozorišnu umetnost pantomime.
Međunarodni pantomimičari Lori Held i Rik Vejmer po prvi put nastupaju u Srbiji na P(h)antomfestu u Vranju. Njihov nagrađivani nastup predstavlja serijal najuspešnijih delova iz raznovrsnog repertoara pantomimičarskih kreacija ovo dvoje umetnika uključujući i dve nove koje će svoju evropsku premijeru imati na P(h)antomfestu.

Held i Vejmer naročitu pažnju poklanjaju čistoti, očuvanju i evoluciji pantomime. Marsel Marso i Stefan Nedjalkovski su im bili mentori što se ogleda u preciznosti i rafiniranosti njihovog izraza. U interakciji sa njima publika se može upoznati sa svim nijansama teatra pokreta stečenim nastupima širom sveta koje sa lakoćom naglašavaju uobičajene zablude o ovoj vrsti umetnosti i predstavljaju potpunu lepotu izraza oličenu u njihovom radu.

Nastup ovog umetničkog para na ovogodišnjem P(h)antomfestu se sastoji od raznovrsnih kreacija koje su se najviše dopale publici obuhvatajući sublimiranu lepotu poezije pokreta, urnebesne komedije, dirljivih priča i izvođačke sinergije koja je stvorena da bi zabavila, oduševila i izazvala oduševljenje u srcima publike.